Εβδομάδα Χωρίς Αυτοκίνητο!

Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα χωρίς αυτοκίνητο, που έχει σαν στόχο να αναδείξει το ποδήλατο σαν εναλλακτικό τρόπο μετακίνησης, ετοιμάστε τα ποδήλατά σας για χιλιόμετρα ακολουθώντας μας στις παρακάτω εκδηλώσεις:

1)Βόλτα Πέμπτης

Αυτή την Πέμπτη 26/09 δίνουμε ραντεβού στην Πλατεία Δημοκρατίας για την βραδινή βόλτα με το ποδήλατό μας! Ντυνόμαστε προσεκτικά μιας και ο καιρός δρόσισε πια, προμηθευόμαστε οπωσδήποτε φώτα εμπρός και πίσω και προαιρετικά αντανακλαστικά σε τροχούς, πηδάλια, ρούχα, κ.λ.π. Kαι φυσικά να φοράμε ΠΑΝΤΑ το κράνος μας. Προτού ξεκινήσετε από το σπίτι σας, ελέγξτε την κατάσταση του ποδηλάτου, κυρίως σε φρένα και πίεση ελαστικών.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η ώρα συνάντησης αλλάξει, και το νέο μας ραντεβού είναι στις 9:30μ.μ.!!

Παιδιά κάτω των 16 ετών συνοδεύονται από ενήλικα! Οι γονείς έχουν πάντα το παιδί τους υπό την επίβλεψη τους, δίνοντας έτσι το καλύτερο παράδειγμα.

O καθένας είναι υπεύθυνος για την ασφάλειά του.

 

2) 3η Ποδηλατάδα Αγρινίου

Οι Πρόσκοποι του 1ου Συστήματος Αγρινίου σε συνεργασία με το Velocity Bikes, συνδιοργανώνουν το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου, στην Πλατεία Δημοκρατίας στις 4:30 το απόγευμα την «3η  ΠΟΔΗΛΑΤΑΔΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ«.

 

Πάρτε τα ποδήλατά σας και ελάτε να αναδείξουμε το ποδήλατο ως το κύριο μέσο μεταφοράς στην πόλη.

Ελάτε να φωνάξουμε και να πούμε ότι το Αγρίνιο είναι πόλη για ποδήλατο.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας χωρίς Αυτοκίνητο και έχει σαν στόχο να αναδείξει το ποδήλατο σαν εναλλακτικό τρόπο μετακίνησης.

 

Η διαδρομή είναι η ακόλουθη :

Εκκίνηση Πλατεία Δημοκρατίας/ Σαλάκου /Δαγκλή / Δεληγιώργη/ Καλλέργη/ Οινέως/ Χαρ. Τρικούπη / Πυλήνης / Πανεπιστημίου/ Νέα Περιφερειακή οδός/ Παλλάδος/ Χριστοβασίλη/ Κόκκαλη/ Ελπίδας/ Βλαχερνών/ Ρίτσου/ Βάρναλη/ Στάϊκου/ Καραπαπά/ Δουριώτη/ Κύπρου/ Πλατεία Δημοκρατίας. (μήκος 7,5 χλμ)

Για την ομαλή διεξαγωγή της ποδηλατάδας ζητήθηκε η συνδρομή και βοήθεια της Τροχαίας Αγρινίου.

Η συμμετοχή είναι «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ και ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΗΛΙΚΙΕΣ»

 

3) Ποδηλατοβόλτα στη Λίμνη Τριχωνίδα

Με αφορμή το 4o  TriXonian Wakeboard Cup 2013 που θα διεξαχθεί αυτό το Σαβ/κο στη Λίμνη Τριχωνίδα, θα ξεκινήσουμε την Κυριακή 29/09 με τα ποδήλατά μας από το Αγρίνιο, με προορισμό τη Λίμνη Τριχωνίδα για να παρακολουθήσουμε τον αγώνα Κυπέλλου Wakeboard και να στηρίξουμε την προσπάθειά τους!

Η Συνάντηση είναι στις 10:30 π.μ. στην Πλατεία Δημοκρατίας  και θα κατευθυνθούμε προς τη Λίμνη Τριχωνίδα από παραλίμνιους  χωματόδρομους  στη θέση Δογρή, θα παρακολουθήσουμε τον αγώνα και θα επιστρέψουμε το μεσημέρι.

Προμηθευτείτε τα απαραίτητα (κράνος, σαμπρέλα, τρόμπα, παγούρι με νερό) και ελάτε να απολαύσουμε τη διαδρομή. Παιδιά κάτω των 16 ετών συνοδεύονται από ενήλικα! Οι γονείς έχουν πάντα το παιδί τους υπό την επίβλεψη τους, δίνοντας έτσι το καλύτερο παράδειγμα.

-O καθένας είναι υπεύθυνος για την ασφάλειά του.

 

ΟΔΗΓΙΕΣ\ΚΑΝΟΝΕΣ

Κατά την διάρκεια της βόλτας μας:

– Δεν προσπερνάμε ποτέ την πρώτη γραμμή (οδηγό), ώστε να είναι σταθερή η ταχύτητα της πορείας και ασφαλής η βόλτα μας.

– Προσπαθούμε να μην αφήνουμε μεγάλα κενά από τον μπροστινό μας, ακολουθώντας με σταθερή ταχύτητα (έτσι π.χ. δεν αφήνουμε αυτοκίνητα να μπαίνουν ενδιάμεσα.)

– Κινούμαστε στο δεξί μέρος του δρόμου, καταλαμβάνοντας μόνο μια λωρίδα κυκλοφορίας και με πολλή προσοχή.

– Βοηθάμε στο κλείσιμο δρόμων και διασταυρώσεων ώστε να αποφύγουμε τυχόν ατυχήματα. (μόνο οι ενήλικες ποδηλάτες.)

– Δεν κάνουμε αγώνα ταχύτητας. Πάμε με χαλαρή ταχύτητα για να απολαμβάνουμε την παρέα και την διαδρομή.

– Σεβόμαστε πάντα τους οδηγούς και τους πεζούς.

– Είμαστε ομάδα και όχι μονάδα και για αυτό δεν αφήνουμε ποτέ κανέναν πίσω μόνο του, ιδιαίτερα αν προκύψει κάποιο πρόβλημα (π.χ. σκασμένο λάστιχο). Οφείλουμε να σεβόμαστε και να προστατεύουμε ο ένας τον άλλο, γιατί αυτός ο ένας μπορεί την επόμενη φορά να είμαστε εμείς.

– Έχουμε πάντα καλοσυντηρημένα ποδήλατα, για να αποφεύγουμε ζημιές που μπορούν να μας βγάλουν εκτός χρόνου με τα συνεχόμενα σταματήματα.

– Οδηγούμε πάντα με προσοχή αποφεύγοντας τους ελιγμούς και τα απότομα φρεναρίσματα για να μην έχουμε ατυχήματα.

– Ερχόμαστε έγκαιρα στο ραντεβού! Δεν έχουμε αρχηγούς , είμαστε μόνο μια γελαστή παρέα συνοδοιπόρων που συνυπάρχουν αρμονικά στον δρόμο ακολουθώντας μερικούς απλούς κανόνες και τίποτε άλλο.